Friday Finds

CB12

Via Bloginsiders mocht ik deze keer een paar producten van CB 12 testen. Vorige keer mocht ik de Zonnatura roasties testen. Ik stop ze daarom in de Friday Find rubriek van deze week.

CB12

CB12 heeft zowel mondwaters als kauwgom in het assortiment om je zelfvertrouwen (qua niet uit mond ruiken zeg maar) een boost te geven. Toen ik vorig jaar mijn beugel kreeg ben ik eigenlijk gestopt met het eten van kauwgom (was ook het advies van de Orthodontist) maar ook daarvoor was ik geen fervent kauwgom kauwer. Meestal neem ik alleen kauwgom als ik echt iets als vis (tonijn) of gekruid heb gegeten. Maar de beugel is eruit dus niets hield mij tegen om voluit deze producten te gaan testen.

In het pakket zaten twee grote flessen CB12 mondwater (de gewone en de milde variant), twee reisflesjes CB12 (ook hier weer de gewone en milde variant) en een aantal pakjes van de kauwgom. Met twee jong-volwassenen in huis die de hele dag kauwgom kauwen had ik een goed testpanel in huis. Ook is mijn zoon in huis de mondwater ‘specialist’ die die kon ook mooi aan de slag met de watertjes.

CB12 mondspoeling

Over CB12:

Adem zelfvertrouwen met de gepatenteerde formule van CB12. De unieke combinatie van actieve ingrediënten vormen de kracht van CB12. Met CB12 kan je elke dag weer vertrouwen op je adem, 12 uur lang. Zo blijf je zeker van je adem en zeker van jezelf. Verschillende studies hebben de superieure effectiviteit van CB12 aangetoond, ook ten opzichte van andere producten.

De unieke combinatie van de actieve ingrediënten zink en chloorhexidine vormt de kracht van CB12. Deze formule zorgt ervoor dat onaangename geuren geneutraliseerd en voorkomen worden..

CB12 is ontwikkeld aan de Universiteit van Oslo op de faculteit tandheelkunde, de formule is gepatenteerd en daarmee uniek.

De werking van CB12

We hebben allemaal bacteriën in onze mond. Bacteriën zijn belangrijk voor onze mondgezondheid: ze breken achtergebleven voedselresten af en houden zo onze mond schoon en gezond. Tijdens dit proces kunnen ze ook zwavelgassen produceren met een onaangename geur tot gevolg.

CB12 bevat lage concentraties zink en chloorhexidine. De unieke combinatie van deze actieve ingrediënten hebben een synergetisch effect: samen zorgen ze ervoor dat de gassen geneutraliseerd worden en niet vrijkomen, 12 uur lang.

Zowel CB12 mondspoeling als CB12 boost bevatten natriumfluoride. Fluoride versterkt de tanden en voorkomt cariës.

Omdat ik een nachtbeugel draag die gemaakt is van siliconen moet ik toegeven dat in de ochtend mijn bekkie behoorlijk onfris kan zijn. Dus na het ontbijt en de tandenpoets sessie ging ik aan de slag met de milde variant van het mondwater. Prima te doen, niet zo scherp van smaak maar geeft wel een beetje een droge-mond-gevoel. De regular versie (die met de blauwe dop) heeft wat scherpere mint-/mentholsmaak. Verder zijn beide hetzelfde en bevatten ze 0,05% natrium fluoride.

CB12

Dan de kauwgom – CB12 boost

De nieuwe, suikervrije kauwgom biedt je meer dan een gewone kauwgom: zorgt voor een frisse, koele mint smaak en voorkomt een slechte adem. De unieke tweelagen technologie combineert kauwgom met actieve ingrediënten die je adem een boost geven en bovendien goed zijn voor de mondgezondheid.

Bevat zink, natriumfluoride en xylitol. Een verpakking bevat 10 stuks.

Ik zei het al aan het begin van het artikel ik ben niet zo’n kauwgom fanaat. Na een minuut of 20 heb ik dan ook wel gehad met de kauwgom en gaat hij de prullenbak in. Het is een stevig gommetje dat ook bij veelvuldig kauwen stevig blijft. Dat vind ik wel een voordeel ten opzichte van andere kauwgom die ik wel eens gebruikt heb. Prima producten. Leuk om te testen maar ik vind ze wel aan de prijs. Wil je zeker zijn dat je met een fris bekkie je partner te lijf gaat of naar een feestje, sollicitatie of andere gelegenheid gaat. Dan zijn deze producten zeker aanraders.

Wist je dit al over je mond?

Je speeksel is heel belangrijk voor je mondgezondheid. Je tanden en tandvlees zijn voortdurend met speeksel bedekt. Een droge mond is een belangrijke veroorzaker van gaatjes en speelt een rol bij het ontstaan van een onaangename adem.

CB12 boost verbetert je mondgezondheid doordat:

Je 4 – 13 keer meer speeksel krijgt in vergelijking met niet-kauwen.

Het zwavelgassen neutraliseert .

De toegevoegde natriumfluoride tanden versterkt en gaatjes voorkomt.

Xylitol tandplakvorming vermindert.

Heb jij de producten van CB12 al eens geprobeerd?

Annette

Ik ontving deze producten ter review

 

13 thoughts on “Friday Finds

 1. Ik heb wel eens mondwater gekocht maar daarna heb ik vaak een enorm droge mond. Die kauwgom lijkt mij wel wat, al ben ik meer een mintjes- eter dan een kauwer. Klopt, je hebt van die kauwgom die in no-time slinkt. Dat zijn volgens mij die hele goedkope.
  Vroeger kocht ik altijd die roze kauwgom..met zo een plaatje erbij… bazooka, hahaha. Dat was altijd een mond vol.
  Ik las dat je je beter schijnt te kunnen concentreren als je kauwgom kauwt. ik zou eigenlijk meer kauwgom moeten kauwen eigenlijk..;)

  Like

 2. Ik had al wel eens van CB12 mondwater gehoord, maar wist niet dat ze ook kauwgom hadden, de producten lijken mij wel fijn! Een slechte adem heb ik niet snel, maar ik vind het frisse gevoel in de mond gewoon heel fijn.

  Like

 3. Mondwater haal ik bij, hoe kan het ook anders, bij DM. De milde variant is echt aan mij besteed want de normale versie is zo scherp dat ik tranen krijg, pff.
  Wat ik mis, Annette, bij deze review is de mening van je zoon over mondwater van CB12.

  Like

  • Mijn zoon is een grootverbruiker van mondwater, die vind het prima het kan hem niet scherp genoeg zijn. Ik heb net als jij liever de milde variant. Als hij te scherp is moet ik niezen, dat heb ik ook wel eens met kauwgom 🙂

   Like

 4. Ik heb er wel eens een mondwatertje van gekocht. Ik moet vanwege Parandontose mijn gebit extra goed verzorgen. Helaas tast deze ‘ziekte’ mijn gebit aan en is het nu een kwestie van tijd tot de kiezen eruit vallen. Ik baal enorm van mijn gebit.

  Like

 5. Pingback: Opgemaakt #25 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s