Boekrecensie

De man met negen vingers – Thomas Rydahl

Als van dikke boeken houd moet je deze hebben. Haha wow wat een enorme pil werd er door uitgeverij De Geus bij mij afgeleverd. Maar liefst 573 pagina’s bevat dit verhaal. Persoon vind ik dat wel een beetje veel. De meeste boeken die ik lees zijn zo rond de 350 pagina’s en dat is meestal voldoende om een verhaal te vertellen.

Thomas Rydahl

Over het boek:

Erhard verruilde zijn gezinsleven in Denemarken voor een eenzaam bestaan op Fuerteventura. Op het zonnige maar verlaten Canarische eiland werkt hij als taxichauffeur en pianostemmer, en slijt hij al drinkend verder zijn dagen. Als Erhard per toeval betrokken raakt bij het onderzoek naar  de dood van een baby, maar de politie de zaak in de doofpot wil stoppen besluit hij zelf op zoek te gaan naar informatie. Hij wordt meegesleurd in een mysterie dat veel groter blijkt dan hij op voorhand had gedacht. Met zijn bijna zeventig jaar wordt Erhard plotseling privedetective, en het is maar de vraag hoe lang dat goed gaat.

Persoonlijk vond ik het boek te dik. Ik heb geen probleem met het lezen van 600 pagina’s maar dan moet wel de vaart erin blijven en dat vond ik bij dit boek niet. Ik moest nog zo’n 150 pagina’s en had zoiets van nu mag het wel komen. Dat kwam ook en ineens zat er vaart in het boek, wel jammer want ik denk dat de schrijver dit iets beter had mogen proportioneren door het hele boek heen. Wel een goed verhaal met de spanning dus met name in de staart van het boek.

Thomas Rydahl

Over de auteur:

Thomas Rydahl (1974) studeerde psychologie, filosofie en creative writing. Hij schrijft al van jongs af aan en won op 18-jarige leeftijd een korteverhalenwedstrijd (lekker scrabble-woord J). De man met 9 vingers stond boven aan de bestsellerslijsten. Tevens won Rydahl de belangrijkste Scandinavische misdaadprijs de Glasnoglen.

Je kunt het boek hier kopen en het ebook hier

Wat lees jij op dit moment?

Annette

p.s. dit artikel bevat een affiliate link. Het boek ontving ik ter recensie van de uitgeverij.

 

11 thoughts on “Boekrecensie

  1. Pingback: Boekrecensie | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s