Konjac Spons

De Konjac  spons

Het is alweer een paar maanden geleden dat deze spons in de Styletone box zat (oktober) maar ik kom er graag even op terug. Bij andere bloggers had ik er ook al eens over gelezen maar nu kon ik dit vernuftige sponsje dan toch ook zelf eens uitproberen.

Dit is de informatie die ik op internet vond over de spons:

De Konjac Sponges zijn uniek omwille van hun exfoliërende werking en hun speciale structuur. Ze reinigen, scrubben en voeden de huid op zo een manier dat je als resultaat een natuurlijke, mooie en pure uitstraling krijgt. De sponges stimuleren de doorbloeding, zorgen voor een nieuwe groei van huidcellen en bestaan uit natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen die je huid weer doen stralen.

Konjac, botanische naam Amorphophallus Konjac, ook geschreven als Konjak, is een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat ze gewild is voor verschillende toepassingen, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel. Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Dus ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons, perfect om te schubben,voeden en hydrateren op een natuurlijke manier. Een weldaad voor je gelaat en lichaam!

Bron: www.konjacspons.com

Ik heb een Konjac spons met rode klei. Hij hangt bij mij aan een haakje van het douchegordijn 🙂 zo kan hij mooi drogen op het moment dat ik hem niet gebruik. Hij gaat dus met mij mee onder de douche. Op het moment dat je hem erbij pakt is hij keihard en moet je hem dus eerst even onder het water houden om hem vol te laten lopen en zacht te laten worden. Ik vind het heerlijk om hem voor mijn gezicht te gebruiken. Hij ‘schuurt’ absoluut niet maar laat je huid wel superzacht achter. Ik hang hem na gebruik dus weer te drogen. Je kunt best even voort met deze spons maar op een gegeven moment is hij natuurlijk wel uitgewerkt en zul  je een nieuwe moeten kopen.

Je kunt deze sponsjes nu kopen bij de ICI Paris en ze kosten rond de 10 euro per stuk. Prima beauty-tooltje wat mij betreft. Online vond ik ook een 1 euro variant. Ik heb deze besteld (dat is de groene) en ook die werkt helemaal prima, keurig verpakt dus prima om te proberen. Je moet er wel even op wachten want deze variant komt helemaal vanuit Azië naar je toe dus dan heb je hem niet direct in huis. Duurt ongeveer 2 weken in dit geval.

Heb jij wel eens een dergelijke spons gebruikt?

Annette

 

 

12 thoughts on “Konjac Spons

  1. Zij zijn helemaal hip inderdaad. Ik vind het een bijzonder sponsje en het resultaat klinkt goed. . Wat scheelt dat veel, dat online bestellen.. poehee… top!

    Like

  2. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

  3. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

Plaats een reactie