L’occitane

Pamplemousse Rhubarbe – douchegel

Als ik een l’occitane winkel spot dan moet ik er even naar binnen. Ik heb hier al menig lekker product gekocht en vind het altijd een kadootje voor mezelf waard haha. Gelukkig heeft Hilversum geen winkel anders zou ik heel vaak mezelf kadootjes toestoppen. Nu blijft het echt iets bijzonders.

l

In stadhart Amstelveen zit een mooie L’occitane winkel en daar kocht ik deze douchegel. Hij is niet goedkoop met zijn EUR 14,95 maar wat een heerlijkheid. Ik ging voor de geurlijn Pompelmoes en Rabarber. Niet een voor de hand liggende combinatie zou je denken maar er zit een verhaal achter.

Het frisse akkoord stimuleert de neus en de smaakpapillen. De helderheid van de citrusvrucht gaat een verbinding aan met de zurigheid van de rabarber.

De met extract van grapefruit van Corsicaanse bodem verrijkte douchegel uit deze citrusachtige collectie laat op de huid de geur achter van het huwelijk tussen een sappige citrusvrucht en een rabarbersteel.

Pierre Hermé, de ‘Picasso van de patisserie’ begon toen hij 14 jaar oud was zijn carrière bij Gaston Lenôtre, waar hij zijn leerschool met glans doorliep. Tien jaar later was zijn naam al in de hele wereld bekend. Met plezier als enige richtlijn brengt hij een revolutie teweeg in allang bestaande tradities en bedenkt hij een wereld van smaken, sensaties en plezier. In 1997 begint hij samen met Charles Znaty het bedrijf Pierre Hermé Paris en krijgt zo de status van stichter van de Haute-Pâtisserie.

Zijn vriend Olivier Baussan nodigt hem in 2015 uit om een collectie parfums samen te stellen die op hem lijken. “Ik heb deze parfums gecreëerd vanuit de gedachte dat je ze uiteindelijk proeft.”

Resultaat? Contrastrijke geuren, levendige herinneringen aan mediterrane streken en Corsica, het Île de Beauté, dat beide mannen zo na aan het hart ligt.

Het betreft hier dus een limited edition collectie die vermoed ik maar tijdelijk beschikbaar is in de winkels. Online zag ik er al niet veel meer van helaas. Het is een hele fijne douchegel die niet heel rijk schuimt maar wel heel rijk geurt. Echt heerlijk. Mocht je van dit soort combinaties houden raad ik je zeker aan deze even lekker te gaan snuffelen als je bij een l’ occitane winkel bent (of bij de Bijenkorf bijvoorbeeld daar wordt dit merk ook verkocht). Ik vind het een heerlijkheid in elk geval. Eerder kocht ik ook al eens deze heerlijke amandelmelk bodycreme die ook heel erg lekker is.

Wat is jouw favoriete geur voor onder de douche?

Annette

16 thoughts on “L’occitane

  1. Ik ben erg gek op kokosgeuren onder de douche 😊 Maar ik vind een douche product met een orange geur ook erg lekker.

    Fijn weekeinde!

    Like

  2. L’Occitane, toevallig zag ik net ook zo een mooi product, in een knalgele pot 🙂
    Ik hou van veel geuren onder de douche, eucalyptus, munt, amandel , vijgen, sinaasappel en amandel…of had ik die al genoemd? Hahaha, ik vind volgens mij bijna alles lekker. (iets minder de chocoladegeur)

    Like

  3. Wat ziet dat er mooi uit. Ik had tot voor kort zelf nog geen ervaring met L’Occitane, want In Groningen wordt het merk amper verkocht. Wel bij de Bijenkorf, maar die moest ook weg. Net als de V&D. Het enige warenhuis dat Groningen nu nog rijk is, is de HEMA. Ik heb sinds kort wel een handcrème van ze in de test. Maar ik dwaal af.

    De douchegel komt inderdaad over als een niet voor de hand liggende combinatie, maar daarom des te leuker! Mijn favo doucheproduct? Kneipp komt een heel end, maar ik ben ook tevreden over de Baleaatjes. Als het maar schoon maakt. 🙂

    Like

  4. Ik heb de body lotion hiervan ontvangen en die moet ik nog steeds testen! Ik ben zo dol op l’Occitane. Maar dat wist je al. Onder de douche hou ik heel erg van romige producten met veel olies en zo. Het is trouwens heel gek. Ik ben heel voorzichtig met wat ik op mijn gezicht smeer, maar met douche producten let ik minder op de ingrediënten.

    Like

  5. Oh, die geur klinkt heerlijk! Ik houd van heel veel verschillende geuren onder de douche, ik wissel ook graag af. De geur van rabarber heb ik sinds kort ontdekt ik verzorgingsproducten, maar ik vind het wel meteen een topper! Hier helaas ook geen l’Occitane verkooppunt in de buurt, maar voor mijn portemonnee is dat misschien maar beter, hihihi!

    Like

  6. Pingback: Opgemaakt #18 | Ann Ages Gracefully

  7. Pingback: Melvita | Ann Ages Gracefully

Plaats een reactie