Zarqa

Zarqa huidverzorging

Op het I love Beauty event kocht ik een mooie set verzorgingsproducten van Zarqa. Ik had er bij andere bloggers over gelezen maar was zelf nog niet bekend met dit merk.Vandaag vertel ik over de Peeling en het Face Mask. Maar eerst iets over Zarqa zelf.

Zarqa gezichtsverzorging

 

Het is maar weinig mensen gegeven een volkomen gave, stralende huid te hebben. Er is bijna altijd wel iets storends; een puistje, een pukkeltje of een vale teint. Maar ook ergere vormen van huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis, komen steeds meer voor. Huidaandoeningen worden massaal onderschat. 1 op de 3 Nederlanders heeft last van een gevoelige huid en bij maar liefst 1 op de 10 mensen is er sprake van een chronische huidallergie. Het gaat daarbij om een overgevoeligheid van de huid, eczeem of psoriasis.

Toenemende huidproblematiek

De oorzaak van de toename van huidproblematiek is tweeledig. Enerzijds wordt de huid steeds vaker blootgesteld aan schadelijke en gevaarlijke stoffen in de lucht door milieuvervuiling, anderzijds doordat de huid dagelijks in aanraking komt met parfum en conservering.

Zarqa is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om risico op allergie te minimaliseren. De Zarqa producten zijn probleemoplossend en geven je huid wat het nodig heeft, zonder deze onnodig te belasten met parfum, conservering en ander synthetische toevoegingen.

zarqa gezichtsverzorging

Dat klinkt allemaal heel goed nietwaar? Ik heb afgelopen tijd best veel ‘natuurlijke producten’ getest (Bijvoorbeeld uit deze fijne box) en het bevalt me prima. Het is toch fijn als je huid op die manier lekker gevoed wordt en het geen last heeft van irriterende ingredienten. Ik heb er zelf met mijn huid (normaal tot vochtarm) geen last van als er wel eens iets van parfum in een product zit, maar als het niet nodig is, lekker skippen zou ik zeggen.

De peeling komt in een handige tube met klikdop en kun je dus ook prima doseren. Het is een milde peeling er zitten dus geen ‘korreltjes’ in. De peeling is op basis van papayaextract, Sheabutter (altijd lekker) en Hyaluronzuur. Naast je gezicht kun je ook je hals en decollete meenemen. Je brengt de peeling dun aan en masseert het ongeveer een minuutje zachtjes in. Daarna lekker met een doekje of washand met lauwwarm water afspoelen. Door het werkzame enzym verwijder je op een zeer milde wijze de dode huidcellen zonder schurende korreltjes dus. Heerlijk en een superzacht velletje gegarandeerd. Je kunt deze peeling 1 a 2x per week gebruiken.

Daarna is het tijd voor het masker. Deze is voedend met Kaolin en Shea butter (hello again). En de kalmerende werking komt van Boswelia Serrata extract (ik geloof het meteen 🙂 ). Lekker royaal aanbrengen deze zodat je echt een masker ziet maar je ogen en mond laat je uiteraard vrij. 10 a 15 minuutjes even wat voor jezelf doen (ik wil nog wel eens de was opvouwen ondertussen – niet echt kalmerend maar wel effectief -) Daarna ook deze afspoelen met lauwwarm water. Oelala wat een zacht huidje komt er tevoorschijn.

Je kunt vervolgens lekker je nachtverzorging aanbrengen (als je dit s’avonds doet, anders je dagverzorging natuurlijk).  Wat een fijne producten. Ze ruiken naar niets J want ja, geen parfum maar zeker de moeite waard. Ik heb ook nog een serum maar dat moet ik nog uitproberen, maak eerst even mijn huidige serum op dus daar volgt later nog een artikel over maar ik denk dat deze ook fijn gaat zijn.

Je kunt Zarqa kopen bij bijvoorbeeld De Tuinen maar het is ook online te bestellen bij Zarqa zelf op hun site

Aanrader wat mij betreft en zeker voor de dames met een gevoelige huid of huidprobleem. Laat je eens adviseren in de winkel. Had jij al van dit merk gehoord?

Annette

 

18 thoughts on “Zarqa

  1. Dit merk lijkt me zo ontzettend fijn, vooral ook omdat mijn huid gevoelig is én ik helaas huidproblemen heb. Ik ga zeker eens een keer langs de Tuinen om me verder te verdiepen. Bedankt voor de fijne review!

    Like

  2. Ik zie het merk weleens voorbij komen, maar nooit iets van geprobeerd. Maar na het lezen van je review ben ik wel benieuwd geworden! lijken me fijne producten.

    Like

    • Als ik de keuze heb uit een product voor de gevoelige huid of niet kies ik voor de eerste. Ik heb zelf geen gevoelige huid maar het kan nooit kwaad voorzichtig met je huid om te springen nietwaar. En bij deze weet je in elk geval dat je geen nare reacties zult krijgen op je huid.

      Like

  3. Pingback: Opgemaakt #20 | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Zarqa | Ann Ages Gracefully

  5. Pingback: Opgemaakt #23 | Ann Ages Gracefully

Plaats een reactie